HUB-IN Brașov- Cum folosim mobilierul urban din Centrul Istoric al Brașovului? Recomandări de utilizare

Category: Știri

Începând din martie 2024, brașovenii și vizitatorii au ocazia să folosească un nou tip de mobilier urban, amplasat în piațetele din Centrul Istoric al Brașovului. Diversele bănci, umbrare sau instalații de socializare inovative sunt rezultatul muncii tinerilor care au participat la un experiment de design urban, Școala de Vară HUB-IN. Acest program de mentorat a fost organizat în cadrul proiectului  HUB-IN, o inițiativă finanțată prin programul Orizont 2020 al Uniunii Europene, menită să susțină procesul de regenerare a Centrului Istoric urmând principii de sustenabilitate, combaterea turistificării, valorificarea patrimoniului și conservarea specificului local. Procesul a fost unul provocator, creativ și inovator. Dacă doriți să aflați întreaga poveste a acestor obiecte de mobilier urban, vă invităm să vizionați video-ul următor.

 

 

Aceste 11 „Obiecte Pretext” se doresc a fi o nouă modalitate de analizare a folosirii spațiului din Centrul Istoric, mai ales un prilej de a include in discuție toate categoriile de cetățeni: locuitorii din centru, ceilalți brașoveni, elevii, vizitatorii etc.

Pentru a asigura sustenabilitatea proiectului, precum și conservarea acestor obiecte de mobilier urban, sunt recomandate câteva reguli de folosire a acestora.

  • Utilizare sub supraveghere: Aceste instalații urbane nu sunt autorizate ca mobilier public sau loc de joacă. Supravegherea atentă a copiilor de către părinți sau îngrijitori este esențială.
  • Utilizare în siguranță: Este important să nu suprasolicitați băncile, respectând limitele de siguranță, pentru a preveni daunele sau accidentele. Structurile de acoperire a obiectelor de mobilier urban nu sunt destinate cățăratului sau așezatului.
  • Utilizare experimentală: Explorarea noilor modalități de utilizare este încurajată, dar trebuie exercitată atenție sporită pentru a nu compromite siguranța proprie sau a celorlalți.
  • Utilizare în comun: Dialogul și colaborarea sunt încurajate pentru a alege modul de ajustare a formei băncilor cu părți mobile.
  • Utilizare pașnică și respectuoasă: Încurajăm rezolvarea civilizată a oricăror neînțelegeri și evitarea conflictelor. Păstrarea curățeniei în jurul băncilor este esențială. Contribuiți la conservarea mediului plăcut și curat, evitând abandonarea deșeurilor.
  • Distrugere și deteriorare, strict interzise: Tratați băncile cu respect, evitând orice formă de vandalizare sau acțiuni care ar putea duce la deteriorarea lor. Orice acțiune de distrugere a instalațiilor aflate în spațiul public va fi sancționată conform legii.

Deoarece orice inițiativă din spațiul public poate fi îmbunătățită, vă rugăm să ne trimiteți feedback-ul legat de folosirea obiectelor pretext, completând acest formular.

Dacă observați probleme de utilizare sau deteriorarea acestor obiecte de mobilier, vă rugăm să le semnalați prin e-mail la adresa agrement@brasovcity.ro.

 

 

Translate »