Nearly Zero Energy Hotels prezent la Târgul FiturGreen

Category: Știri

Proiectul neZEH (Nearly Zero Energy Hotels / Hoteluri aproape Zero Energie), coordonat la nivel regional de ABMEE şi cofinanţat de către Comisia Europeană, va fi prezent pentru a doua oară în cadrul Forumului FiturGreen – Târgul Internaţional de Turism şi Comerţ FITUR, desfăşurat la Madrid, în Spania. Cea de-a VI-a ediţie a evenimentului poartă denumirea “Spre Sustenabilitatea Consumului şi Producţiei, în Turism”.

În data de 29 ianuarie, neZEH va inaugura prima sesiune de discuţii pe tema “Destinaţii şi Locuri de Cazare Sustenabile: Reconversia Sectorului Hotelier”.

Organizaţia Mondială a Turismului Naţiunilor Unite UNWTO, împreună cu experţii în energie din cadrul CREARA, respectiv 2 dintre cei 10 parteneri neZEH, vor prezenta în ce mod şi din ce motive această iniţiativă europeană a militat în ultimii doi ani spre încurajarea industriei hoteliere, de a transforma hotelurile existente în clădiri cu consumuri aproape zero energie.

Sesiunea se bazează pe participarea reprezentanţilor Hotelului Rural Amalurra, unul dintre Hotelurile Pilot neZEH, ales din cele 85 hoteluri europene înscrise în procesul de selecţie. Reprezentanţii hotelului vor aborda componentele sociale, economice şi de mediu care au stat la baza deciziei de a investi în sustenabilitate.

Descărcați comunicatul de presă aici.

Translate »