Alăturați-vă proiectului neZEH la COP21 PARIS, 8-11 decembrie 2015

Category: Știri

Proiectul neZEH – nearly Zero Energy Hotels – este cofinanțat de Comisia Europeană prin Programul Intelligent Energy Europe, și are ca scop accelerarea ratei de renovare la scară largă a hotelurilor, pentru ca acestea să atingă standardul de Clădiri aproape Zero Energie (nZEB).

16 hoteluri provenind din șapte țări europene (Croația, Franța, Grecia, Italia, România, Spania și Suedia) urmează un plan major de renovare pentru a deveni Hoteluri aproape Zero Energie și pentru a constitui exemple de bună practică în Europa.

Alăturați-vă inițiativei neZEH la Conferința ”Paris Climate Change COP21”, o ocazie unică pentru prezentarea provocărilor și rezultatelor proiectului, dar și pentru promovarea inițiativelor existente în sectoare precum: turism, energie, clădiri, mediu.

ENERGIES 2050, alături de Universitatea Tehnică din Creta (coordonatorul proiectului), NECSTouR și partenerii consorțiului neZEH, organizează următoarele evenimente neZEH, cu acces liber:

8 Decembrie, Le Grand Palais, Standul ENERGIES 2050, 13:00-14:00

Despre strategiile Aproape Zero Energie în sectorul hotelier

În cadrul acestei mese rotunde, partenerii neZEH (Universitatea Tehnică din Creta, Organizația Mondială a Turismului – UNWTO, ENERGIES 2050 și alții) vor prezenta obiectivele, rezultatele și provocările proiectului. Vor urma dezbateri în prezența experților pe teme precum: inovare și sustenabilitate energetică în sectorul ospitalității; beneficii ale strategiilor neZEH; modalități de stimulare și facilitare a renovărilor la scară largă în industria hotelieră.

8 Decembrie, Le Grand Palais, Sala nr. 5, 14:00-15:00

Strategii pentru emisii scăzute de carbon în mediul construit: bune practici

Conferința va concentra soluții pentru proiectarea strategiilor care vizează emisii scăzute de carbon în mediul construit. Vor fi prezentate scopul, acțiunile și etape viitoare ale proiectului neZEH, alături de alte inițiative interesante ale organizațiilor Solener și UNWTO.

10 Decembrie, Le Bourget, Zona Societății Civile, Standul MEDCOP, 11:00-12:00

Turism, mediu, energie: oportunități pentru regiuni – Exemple și experiențe din cadrul neZEH

Acest eveniment se axează pe exemplele din cadrul proiectului neZEH, urmărind să demonstreze experiența fruntașilor în acest domeniu și să stimuleze oportunitățile existente. Printre participanți se numără actori relevanți din turism și sectorul clădirilor.

Informații cu privire la procesul de înregistrare, locații și acces:

www.nezeh.eu/news/join_nezeh_at_the_cop21

Paris Regional Tourist Board și EVEA Tourisme, cu sprijinul Programului pentru Mediu al Națiunilor Unite (UNEP), au invitat echipa neZEH să intervină în timpul dezbaterilor COP21, care vor avea loc în cadrul evenimentului:

11 Decembrie, Le Bourget, Standul Regiunii Île-de-France, 10:45-13:00

Turismul și agenda dezvoltării durabile a mediului: calea către o dezvoltare cu emisii scăzute de carbon  

Echipa neZEH va participa în cadrul secțiunii: “Armonizarea procesului de gestionare a emisiilor de carbon în vederea unei dezvoltări nepoluante a turismului”, și va prezenta ”Experiența Hotelurilor neZEH/aproape Zero Energie, spre hoteluri cu zero emisii”.

Informații cu privire la procesul de înregistrare, locație și acces:

www.pro.visitparisregion.com/en/Paris-Region-initiatives/Sustainable-development/COP-21

ECHIPA neZEH

CONTACT: Technical University of Crete, Renewable and Sustainable Energy Systems Lab,  Mrs Stavroula Tournaki • +30 28210 37861 • stavroula.tournaki@enveng.tuc.grinfo@nezeh.euwww.nezeh.eu

TWITTER: #neZEH @COP21 @Horizon2020EU  @UNWTO @ENERGIES2050 @NECSTouR @CREARA @SUSTIFY  @Energy4Europe   #EnergyEfficient

 

Translate »