Consultare Cetățeni – Forumul Orașelor Verzi

Category: Știri

Ascultăm Vocea Cetățenilor

Stimați cetățeni ai Municipiului Brașov,

În perioada 06-12 septembrie, Municipiul Brașov este gazda Forumului Orașelor Verzi/ FOV. Acest eveniment își propune să devină reprezentativ în contextul protejării mediului și naturii, limitării efectelor poluării și schimbărilor climatice, creșterii calității aerului și a vieții, explorării responsabile și conservării resurselor locale, proiectării unui viitor curat și verde.

Agenția pentru Managementul Energiei și Protecția Mediului Brașov/ ABMEE organizează sub egida FOV, în data de 09 septembrie, o serie de acțiuni menite să crească gradul de conștientizare și responsabilizare privind efectele schimbărilor climatice, influența activităților noastre asupra calității aerului și a vieții, dar și să identifice premisele care ar putea reduce emisiile poluante în viitor. Toate acțiunile ABMEE vor avea loc pe str. Postăvarului, care va deveni casa Brașovului Verde în perioada FOV.

Vă invităm așadar în data de 09 septembrie, în intervalul orar 17:00-19:00, pe str. Postăvarului, pentru a dialoga, pentru a analiza împreună ce nu funcționează eficient, ce schimbări ar fi necesare și cum pot cetățenii susține eforturile administrației publice în parcursul spre un oraș curat, verde, în care comunitatea locală nu poluează, ci transmite mesaje clare legate de responsabilitatea fiecăruia dintre noi cu privire la protejarea mediului. Consultarea cetățenilor face parte din acțiunile la care ABMEE s-a angajat prin proiectul european TOMORROW, despre care puteți citi mai multe aici: https://abmee.ro/proiect/tomorrow/.

Dialogul nostru se va baza pe temele de mai jos:

  • Cum ne asigurăm că Brașovul va fi mereu Verde? Cum arată Brașovul anului 2050?
  • Ce probleme întâmpinați, care fac ca Brașovul să fie afectat de poluare în prezent?
  • Ce soluții întrevedeți, ce anume s-ar putea face pentru ca Brașovul anului 2050 să rezolve problemele poluării?
  • Cum inovăm pentru a depăși problemele identificate prin soluțiile propuse, cum pot ajuta municipalitatea sau actorii locali?

În urma acestei consultări, vom încerca să susținem procesul și vom înainta municipalității un raport privind problemele identificate, soluțiile propuse și activitățile care pot fi implementate. În măsura posibilului, dacă anumite soluții pot fi puse în aplicare de municipalitate și ar conduce la reducerea emisiilor de CO2 pe plan local, le vom include în Planul de Acțiuni pentru Climă și Energie Durabilă al Municipiului Brașov, document strategic pe care îl elaborăm pentru perioada 2020-2030.

Pentru a participa, vă rugăm să vă înregistrați până în 06 septembrie, aici: https://forms.gle/cLQRh5aAdXZpP1Z87. Din formularele de înregistrare primite, vom selecta 30 de cetățeni pentru a lua parte fizic în procesul nostru de consultare. Cetățenii care nu se vor regăsi în acest grup, vor fi invitați să completeze online opiniile și propunerile referitoare la temele de mai sus, iar echipa ABMEE le va analiza ulterior.

Evenimentul va fi înregistrat foto & video de către echipa ABMEE împreună cu un fotograf profesionist. Imaginile vor fi utilizate pe site-ul ABMEE și pe canalele de socializare, pentru a promova acțiunile derulate în cadrul FOV.

Suntem cu toții conștienți de faptul că pericolul generat de pandemia COVID-19 nu a trecut încă, și este necesar să fim precauți în continuare. În acest sens, toate activitățile se vor derula cu respectarea măsurilor privind prevenirea SARS-COV-2.

Notă: În cazul în care condițiile meteo vor fi nefavorabile și vor împiedica desfășurarea în bune condiții a activităților, echipa ABMEE își rezervă dreptul de a anula evenimentul în dimineața zilei de 09 septembrie, părțile implicate fiind anunțate în cel mai scurt timp posibil.

Translate »