Lansăm campania Traffic Snake Game România, ediția 2022

Category: Știri

Încep înscrierile pentru copiii care își doresc să protejeze mediul

Începe campania Traffic Snake Game (TSG), sau OSCAR ȘARPELE HOINAR, așa cum este cunoscută în România. TSG încurajează mersul pe jos și cu bicicleta la școală, și are ca principal grup țintă elevii din clasele primare și părinții acestora. Campania constă într-un joc distractiv și ușor de implementat în școlile participante.

Obiectivele campaniei: https://www.trafficsnakegame.eu/romania/jocul/obiective/

OSCAR ȘARPELE HOINAR a ajuns la cea de-a IX-a ediție națională și, în anii precedenți, a înregistrat economii impresionante de emisii CO2 și aproximativ 500.000 km parcurși sustenabil de peste 70.000 elevi, din peste 30 orașe.

Cum funcționează campania: https://www.trafficsnakegame.eu/romania/jocul/cum-functioneaza/

ABMEE invită și în acest an școlile primare (clasele 0-4) din Municipiul Brașov să se alăture lui OSCAR. În calitate de Manager Energetic al Municipiului Brașov, ABMEE va coordona derularea campaniei la nivel local. TSG 2022 se va derula cu respectarea măsurilor privind prevenirea SARS-COV-2.

Campania va debuta în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității (16-22 septembrie), pre-campania urmând să aibă loc în data de 16 septembrie. Campania propriu-zisă se va desfășura pe durata a 2 săptămâni (10 zile lucrătoare), în perioada 19-30 septembrie, iar evaluarea post-campanie se va realiza în data de 21 octombrie.

Dacă doriți să participați în campania Traffic Snake Game 2022, trimiteți un email la office@oer.ro până la data de 17 iunie 2022.

Coordonatorul Național al campaniei OSCAR ȘARPELE HOINAR este Asociația ”Orașe Energie în România”/ OER, al cărei membru este și Municipiul Brașov. La fel ca în ultimii ani, Asociația OER va suporta în totalitate costurile desfășurării campaniei, din cotizațiile membrilor, pentru școlile din municipalitățile membre.

***
TSG a început ca un mic proiect în Flandra (Belgia), devenind în decursul anilor o campanie la nivel european. Proiectul Traffic Snake Game Network, coordonat în România de Asociația OER, a fost cofinanțat în perioada 2014-2017 prin programul Intelligent Energy Europe al Uniunii Europene. În primii trei ani, campania s-a organizat în paralel în 20 țări europene. După primii doi ani, România a trecut pe primul loc, înscriind cel mai mare număr de școli și elevi, realizând economii importante de combustibili și emisii CO2.

www.trafficsnakegame.eu/romania
https://www.facebook.com/TrafficSnakeRomania

Translate »