Începe campania Traffic Snake Game România, ediția 2022

Category: Știri

Peste 65 de școli iau startul în cea de-a IX-a ediție a campaniei Traffic Snake Game România

 Campania Traffic Snake Game (TSG) sau OSCAR ȘARPELE HOINAR, așa cum este cunoscută în România, a ajuns la cea de-a IX-a ediție națională. În trecut, TSG a înregistrat economii impresionante de emisii CO2 și aproximativ 500.000 km parcurși sustenabil prin implicarea a peste 70.000 elevi, din peste 32 orașe. Inițiativa încurajează elevii, părinții și cadrele didactice să adopte mersul pe jos și cu bicicleta, sau orice mijloace de transport alternativ, atunci când se deplasează la școală.

Cum funcționează campania:

Aproximativ 17.000 elevi din România vor lua startul în cea de-a IX-a ediție care va debuta, conform tradiției, în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității (16-22 septembrie), urmând etapele de mai jos:

Cele 66 școli înregistrate vor juca TSG în 19 orașe: Aiud, Alba Iulia, Bistrița, Brașov, Buzău, Călărași, Deva, Făgăraș, Gheorgheni, Mizil, Moinești, Odorheiu Secuiesc, Piatra Neamț, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Sibiu, Simeria, Târgu Mureș și Zalău.

Municipiul Brașov a înscris peste 3.000 elevi la această ediție. Prin intermediul ABMEE, coordonatorul local, campania va ajunge în școlile gimnaziale nr. 2 “Diaconu Coresi”, nr. 3 “Gheorghe Lazăr”, nr. 6 “Iacob Mureșianu”, nr. 9 “Nicolae Orghidan”, nr. 25, nr. 27 “Anatol Ghermanschi”, nr. 30 și nr. 31. Municipiul Brașov a implicat aproximativ 15.000 elevi în edițiile anterioare, obținând peste 80.000 km parcurși sustenabil și economii de aproximativ 15 tone emisii CO2.

Deși se bazează pe implicarea voluntară a cadrelor didactice și presupune efort din partea acestora, campania s-a bucurat de apreciere în rândul elevilor și învățătorilor. Rezultatele extraordinare au putut fi obținute datorită continuității și participării numeroase, an de an. Cele 8 generații deja trecute prin campanie demonstrează faptul că TSG poate schimba mentalități și comportamente pe termen lung, promovând modurile de deplasare ușor poluante ca distractive.

Rezultate TSG 2021

În perioada campaniei, TSG a dus la o creștere a utilizării modurilor sustenabile de transport de peste 85%. Procentul deplasărilor sustenabile a continuat să crească chiar și după finalizarea campaniei, ajungând la peste 86%, demonstrând impactul pozitiv și efectele pe termen lung. Mai multe detalii despre rezultatele obținute prin campania TSG 2021: https://oer.ro/rezultate-tsg-2021/.

TSG a început ca un mic proiect în Flandra (Belgia), devenind în decursul anilor o campanie la nivel european. Proiectul Traffic Snake Game Network, coordonat în România de Asociația OER, a fost cofinanțat în perioada 2014-2017 prin programul Intelligent Energy Europe al Uniunii Europene. În primii trei ani, campania s-a organizat în paralel în 20 țări europene. După primii doi ani, România a trecut pe primul loc, înscriind cel mai mare număr de școli și elevi, realizând economii importante de combustibili și emisii CO2.

Contact

Asociația „Orașe Energie în România” / OER
Bd. M. Kogălniceanu nr. 23, bl. C7, et. 3, cam. 301
500090 Brașov, ROMÂNIA
Tel.: +40.268.474.209
https://www.facebook.com/TrafficSnakeRomania
office@oer.ro / www.oer.ro

Translate »