MOBI

MOBI


Project Description

Proiectul MOBI

Proiectul MOBI este un proiect de mobilitate urbană prin care angajații sunt încurajați să utilizeze modalități sustenabile de transport pentru deplasarea la locul de muncă (pe jos, cu bicicleta, cu mijloacele de transport public sau utilizând în comun un autoturism).

Proiectul utilizează o aplicație on-line dedicată mobilității, denumită From5to4 (F5T4). Aplicația propune o metodă accesibilă și interactivă de înregistrare a informațiilor privind obiceiurile de transport ale participanților. Prin intermediul acesteia, utilizatorii au acces la informații personalizate privind cantitatea de energie economisită, emisiile de CO2 reduse, numărul de calorii arse în timpul deplasării, dar și informații despre modalitățile de transport existente sau recomandări despre cum să se deplaseze mai sustenabil la locul de muncă.

Proiectul MOBI este cofinanțat prin programul Intelligent Energy Europe al Comisiei Europene și se desfășoară în intervalul 2013 – 2016, în 6 țări europene (România, Bulgaria, Olanda, Belgia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord).

Oferta MOBI:

  • Acces gratuit, pe durata proiectului MOBI, la aplicația F5T4 și la helpdesk (până la sfârșitul lunii februarie 2016)
  • Acces la informații privind deplasarea angajaților la locul de muncă
  • Pachet de materiale de comunicare (postere, materiale promoționale, recomandări etc.)
  • Raport Intermediar și Raport Final, cu concluzii și recomandări
  • Promovare în presa locală și la nivel european.

FROM 5 TO 4 (F5T4) este o aplicație online dedicată mobilității, concepută sub forma unei competiții (Jocul Mobilității) în care pot fi înregistrate informații despre obiceiurile privind deplasarea participanților de acasă la locul de muncă. F5T4 nu necesită descărcare şi instalare pe calculatorul beneficiarului. Pentru a putea fi accesată, beneficiarul are nevoie doar de acces la internet.

F5T4 poate fi utilizată de orice instituție (publică/privată), care își propune să contribuie la o transformare pozitivă a zonei în care își desfășoară activitatea.

F5T4 se adresează angajatorilor care doresc să își implice angajații într-o competiție distractivă cu o componentă serioasă, demonstrând totodată angajamentul companiei față de sănătatea și bunăstarea personalului, precum și angajamentul față de protecția mediului.

F5T4 se adresează angajaților cărora le propune o nouă perspectivă în ceea ce privește deplasarea la locul de muncă și îi încurajează să folosească modalități sustenabile de transport cel puțin o zi pe săptămână (pe jos, cu bicicleta, cu mijloacele de transport public sau utilizând în comun un autoturism).


Translate »