Stradă pentru Copii

Category: Știri

Municipiul Braşov va avea prima „Stradă pentru Copii”!

Sâmbătă, 19 mai, între 10:00 şi 16:00, strada Postăvarului va fi transformată în spaţiu de joacă doar pentru cei mici!!!

Vă aşteptăm cu mic, cu mare, să ne jucăm împreună în aer liber! Veniţi pe jos, cu bicicleta, tricicleta, trotineta, cu rolele sau… cum vreţi voi, dar fără maşină!
De la colorat pe asfalt, expoziţie de desene, şotron, până la orice alte jocuri şi activităţi, toate sunt posibile pe “Strada pentru Copii”. ABMEE pregăteşte concursuri şi premii, iar copiii sunt încurajaţi să aducă jucării potrivite jocului în aer liber, precum şi orice obiecte sau accesorii necesare. Dacă doresc, îi aşteptăm chiar şi pe părinţi sau bunici!

Printre surprize:

  • Dr. Bike va fi prezent pentru a ne arăta cum se repară o bicicletă
  • Semafoare, semne de circulaţie… montate la înălţimea celor mici
  • Poliţia Rutieră se va prezenta la datorie, ca să ne înveţe despre regulile de circulaţie
  • Am pregătit fructe pentru toţi participanţii, dar şi două biciclete… una roz şi una albastră, care vor pleca acasă la doi dintre copilaşii de pe „Strada pentru Copii”!

Evenimentul are ca scop promovarea şi implementarea temporară a conceptului de „Stradă pentru Copii” pentru a se proba funcţionalitatea acestuia şi pentru ca această manifestare să se repete, astfel încât să se transforme cât mai multe străzi din Braşov în „Străzi pentru Copii”. Proiectul european BAMBINI reprezintă un exemplu de succes în educaţia legată de mobilitate şi este pus în aplicare în Municipiul Braşov, încă din anul 2009. Ceea ce ne propunem este să introducem măsuri simple de mobilitate în viaţa micuţilor şi să motivăm părinţii să utilizeze cât mai rar autoturismul personal, pentru a da un exemplu pozitiv copiilor, pentru a le transmite conceptele de transport curat şi viaţă activă, de la o vârstă cât mai fragedă.

Program:

  • 10:00-12:00      Grădiniţele BAMBINI vor ocupa un spaţiu pe “Strada pentru Copii” în care vor desfăşura activităţi proprii legate de proiectul BAMBINI
  • 12:30-14:00      ABMEE va organiza competiţii de biciclete/triciclete/trotinete, precum şi o tombolă pentru cei mici
  • 14:00-16:00      “Strada pentru Copii” este liberă pentru joc, distracţie şi voie bună!

 

Vă aşteptăm cu drag,

Echipa ABMEE!

0268.474.209 | 0268.547.784  —  office@abmee.ro | www.abmee.ro / www.mobile-bambini.eu 

„Strada pentru Copii” - Galerie foto

Translate »