Kron Film Fest

Category: Știri

KRON FILM FEST, primul Festival de Filme ECO din Brasov, este organizat sub egida „Zilelor Municipale ale Energiei Inteligente” de catre Primaria Municipiului Brasov si ABMEE (Agentia pentru Managementul Energiei si Protectia Mediului Brasov), in colaborare cu Universitatea „Transilvania”.

Proiectiile vor avea loc in zilele de 5 si 6 noiembrie, in Amfiteatrul CP3, pe Colina. Organizatorii au pregatit o selectie de lungmetraje ce dezbat tema incalzirii globale si a schimbarilor climatice. Zilnic, pot fi urmarite cele mai reprezentative pelicule:

  • 12.00-13.40 – „An Inconvenient Truth” (regia: Davis GUGGENHEIM, cu: Al GORE)
  • 14.00-15.40 – „The 11th Hour” (regia: Nadia CONNERS, Leila CONNERS PETERSEN, cu: Leonardo DiCaprio)
  • 16.00-18.00 – „Home” (regia: Yann ARTHUS-BERTRAND, producator: Luc BESSON, cu: Glenn CLOSE)
  • 18.20-20.00 – „The Age of Stupid” (Regia: Franny ARMSTRONG, cu: Pete POSTLETHWAITE)

este castigator a doua premii OSCAR, oferite de Academia Americana de Film pentru cel mai bun documentar si pentru coloana sonora. Regizorul Davis Guggenheim imbina cu succes tema incalzirii globale cu istoria personala al lui Al Gore. Pelicula nu este un strigat de disperare, ci mai degraba un indemn catre intreaga omenire, pentru ca efortul sa fie comun, astfel incat sa putem proteja planeta pe care o impartim cu totii. Aparator infocat al mediului, Al Gore sustine ca in criza schimbarilor climatice cu care ne confruntam, trebuie sa actionam indraznet, rapid, intelept.

vine ca o continuare la „An Inconvenient Truth“ al laureatului cu Premiul Nobel pentru Pace, Al Gore. Pelicula sustine faptul ca ne aflam in cel de-al 11-lea ceas al omenirii, in momentul in care inca mai putem schimba ceva pentru a evita catastrofa ecologica. Naratorul si producatorul acestui documentar, legendarul Leonorado DiCaprio, trage un semnal de alarma, alaturi de multe alte personalitati, printre care Mikhail Gorbachev sau Stephen Hawking. Filmul prezinta imagini spectaculoase cu inundatii, incendii, uragane, blocuri urase ce se desprind din calota glaciara sau munti uriasi de deseuri care contureaza un viitor sumbru. Realizatorii documentarului sustin ca acest viitor sumbru poate fi evitat numai daca omenirea se mobilizeaza.

In pelicula „Home” se prezinta o realitate tulburatoare: omenirea a reusit sa perturbe echilibrul planetei stabilit de aproape patru miliarde de ani, in doar 200 000 de ani. Pretul platit este unul mare, dar este prea tarziu sa fim pesimisti: umanitatea are mai putin de zece ani la dispozitie pentru a schimba totul, devenind mai precauta, mai inteleapta cu resursele planetei. Documentarul narat de celebra Glenn Close si produs de Luc Besson, furnizeaza imagini unice din peste cincizeci de tari, toate privite din aer.

„The Age of Stupid” este un hibrid documentar-drama-animatie, semnat de Franny Armstrong – regizoarea filmului „McLibel” si John Battsek – producator castigator al unui premiu Oscar. Actorul Pete Postlethwaite, nominalizat si el la Premiile Academiei Amerciane de Film, interpreteaza rolul unui martor al lumii devastate din anul 2055. El urmareste imagini arhivate din anul 2008 si ajunge sa se intrebe de ce omenirea nu a oprit procesul schimbarilor climatice atunci cand a avut sansa.

Translate »